101 avorturi regretate

Roxana, 19 ani, Suceava

A trecut mai bine de un an de când puiul meu s-a dus. Aș da totul să întorc timpul înapoi

03 nov 2018

M-a marcat că la începutul sarcinii aveam vise cu cel rău. Visam că vorbesc cu el, că îi aud vocea și că o femeie, într-o biserică mare, între multă lume, se uita la mine și îmi spunea: „Succes la avort!”.

Abia împlinisem 18 ani când am aflat ca sunt însărcinată cu copilul mult dorit de mine și cred că și de actualul soț.

Mulți au spus că e prea devreme, poate așa era, dar eu îmi doream atât de mult un suflet mic pe lângă mine, un rod al iubirii noastre, încât, într-o zi, testul mi-a arătat două liniuțe.

Fericire mare!

Am avut o sarcină destul de grea, nu puteam mânca nimic și vărsam orice. Într-o săptămână arătam ca un zombie la față, dar, după încă o săptămână am început să-mi revin. Cum oare să avortezi un copil care ți-l dorești și Dumnezeu ti-l oferă din prima încercare?

Da… dar asta am făcut eu. Nu știu de ce... Cert e că am avortat la aproape 12 săptămâni pentru o ceartă cu partenerul meu, care mi s-a părut atunci definitivă.

M-a marcat că la începutul sarcinii aveam vise cu Cel Rău. Visam că vorbesc cu el, că îi aud vocea și că o femeie, într-o biserică mare, între multă lume, se uita la mine și îmi spunea: „Succes la avort!”.

A trecut mai bine de un an de când puiul meu s-a dus... M-au măcelărit pe dinăuntru ca pe un „porc” și mi l-au aruncat în WC în fața mea...

Mi-am dat seama de ceea ce am făcut abia după ce am ajuns acasă plină de sânge, cu inima goală și umflată de plâns. Cu prietenul meu nu mai vorbeam... De o săptămână îl blestemam că mi-a întors spatele și nu l-a interesat de noi.

Acum suntem bine, ne iubim, ne-am împăcat. Ne-am și căsătorit, dar nu am mai rămas însărcinată după numeroasele încercări. Regret enorm ce am făcut și aș da totul să întorc timpul înapoi... să-mi țin puiul în brațe…

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii pe adresa de mail 101marturii@gmail.com

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.